We can hear the amps powering up already. Yesterday, Live Nation revealed plans for a concert venue downtown that’ll boast large crowds while still creating an intimate feeling.

Called The Terminal, the new space will rock out from inside the former Barbara Jordan Post Office, which has since been reborn as POST Houston, a highly anticipated mixed-use space/foodie paradise. And the music will start blaring this November.

“The Terminal will be a great addition to the live music scene in Houston giving artists and fans more options to connect at concerts,” said Sherri Sosa, president of Venue Nation, in a statement. 

Though larger than Live Nation’s nearby Bayou Music Center, more recently called Revention Music Center, and House of Blues (the Houston music staples accommodate 3,000 and 1,200 people, respectively, while The Terminal will fit 5,000), the new venue aims for a smaller, club-like atmosphere between those artists and audiences, according to a press release.

Designed by the world-renowned Office for Metropolitan Architecture, led by partner Jason Long, the new downtown venue uses advanced architecture so artists onstage won’t see a single blank space when looking out over the crowd—something that’s sure to help soothe every musical ego. Guests, meanwhile, can feel close to the stage without needing to step on the soon-to-be beer-stained floor by sitting in special balconies, called Tribune Tiers, above the general admission space.

The design also combines industrial materials with a variety of multicolored lighting effects, so audiences will have an epic view of special effects, no matter where they watch the show.

This isn’t the first time Houstonians have partied hard surrounded by stunning sights inside the former mail room; the Day for Night festival was held there before a #MeToo reckoning brought about its swift end

 The Terminal’s show schedule is expected to drop in July. Learn more about the venue at theterminalhouston.com.

Show Comments